I više od sat vremena kuhao sam bebin prvi gulaš. Iako se dinstalo tek 50-ak grama junetine, trebalo joj je da omekša. Recept sam izvukao iz aplikacije Bebin kalendar dohrane s kojom smo se služili gotovo od rođenja. I mislim da je iznimno korisna za sve nove roditelje i to prije svega jer vam pokazuje točno u kojem mjesecu može probati koju namirnicu. Beba ima svoj ritam probavanja pojedinih stvari i mi smo ga se držali. Banana s +5, tjestenina i rajčica s 9+, smeđa leća s 12+. Klik na namirnicu otkriva nutritivne vrijednosti i slične namirnice. Dakle, kad ste u nedoumici oko toga smije li beba nešto probati, a mi smo bili, trk u aplikaciju.

Recepti za svaki dan

No, namirnice na stranu, meni su puno zanimljiviji bili recepti. Volim kuhati i za nju i za njega, a i za sve zajedno. Neki dan sam nam tako napravio rižoto od dagnji za večeru. Kad smo ga sjeli u njegov stolac rekao je “Rižoto, bravo tata.” Kakva radost!

U prvih godinu dana aplikacija nam je jako puno pomogla kada je bilo riječ o obrocima za njega. U njoj ćete otkriti ne samo što ide s čim, već u kojem mjesecu točno to možete dati vašoj bebi. Od ostalih važnih opcija, izdvajam i kalendar dohrane gdje vam je sve gore napisano prikazano na malo bolji i čitljiviji način. Aplikacija ima i novosti, koje moram priznati, nisam pratio niti otvarao. Tu je i dosta opcija filtriranja, a za one pedantnije nudi se mogućnost obilježavanja pojedinih namirnica koje ste bebi dali, a kako bi znali u moru njih, koje ste probali. Osim toga, u aplikaciju možete upisati mjere bebe pa kroz nju pratiti razvoj.

Sama aplikacije je, sa strane korisničkog iskustva, jako dobro složena i intuitivna za korištenje. Sviđa mi se što je fokusirana na to kratko, ali iznimno važno razdoblje u životu bebe. Iako ima dosta drugih opcija, moj su favorit bili recepti.

Photo by Brooke Lark on Unsplash