Prije nego krenem dublje u temu odmah ću odgovoriti na pitanje koje će mnogi postaviti – zašto ne Star Wars temu? Ta tema je veličanstvena, spektakularna i snažno nagovještava epsku priču; skladao ju je legendarni John Williams s kojim nema greške. Odgovor leži u istraživačkoj naravi Star Treka. U originalnoj temi slušamo monolog Williama Shatnera koji kaže:

Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before.

Upravo je to ono što želim za svog sina – da propitkuje, istražuje, ne boji se novih, drugačijih civilizacija i da hrabro ide tamo gdje čovjek nije kročio. Želim da zajedno gledamo prvo slijetanje čovjeka na Mars i da me pita što je sljedeće?

Moj je sin prvi put Star Trek temu čuo dok je još bio u trbuhu. Čim su došli mjeseci u kojima počinje reagirati na glas ili zvukove iz vana, zasvirala je poznata uvodna špica. I danas je često slušamo. Ubacim je s drugim znanstveno-fantastičnim ili istraživačkim temama iz filmova i serija koje tek trebamo gledati.

Sve što sam s temom želio njemu, želim sada i s ovim tata blogom – istraživati nove svjetove malih beba, za mene potpuno novu civilizaciju. Koja je vrlo brzo preuzela vlast u kući 🙂